Probleme hardware care apar frecvent intr-un service de calculatoare

Va prezentam o lista cu probleme harware frecvent intalnite in cadrul unui service de calculatoare. De notat ca multe dintre defectiunile hardware se datoreaza acumularii de praf in unitatile centrale. Depanarea unui calculator incepe intotdeauna cu dezprafuirea sa.

1.Sursa de alimentare: nu porneste sau porneste, dar ventilatorul acesteia nu se roteste rezultand supraincalzirea si in cele din urma intreruperea alimentarii calculatorului. Incapacitatea sursei de a furniza tensiunile necesare diverselor componente ale calculatorului.

Rezolvare. In cazul surselor ieftine, recomandam inlocuirea, iar in cazul surselor profesionale, de putere mai mare de 600W, se pot face reparatii, prin identificarea si inlocuirea pieselor defecte.


2.Placa de baza: prezinta condensatori umflati, ventilatorul procesorului nu se invarte sau este plin de praf conducand la supraincalzirea procesorului, conectorul de alimentare a placii de baza sau a procesorului incorect inserat.

Rezolvare.

Modul in care este montat procesorul pe placa de baza este esential pentru buna functionare a sistemului. Recomandam montarea procesorului si cooleruui de catre un specialist. Datorita faptului ca procesorul disipa multa caldura, este necesara folosirea unei paste termoconductoare pe baza de argint intre procesor si cooler. Uneori este necesara si montarea unui ventilator suplimentar, care sa scoata aerul cald din sistem.


Dupa cum se poate remarca, problemele care sunt identificate in service la calculatoare, sunt in mare masura termice, generate de praful acumulat in unitate.



Mai multe articole puteti gasi aici.