UPS, denumirea prescurtata de la "uninterruptible power supply", este un dispozitiv electronic dotat cu acumulatori, care asigura functionarea continua a echipamentelor IT, chiar in cazul caderilor de tensiune de durata mica si medie. UPS-ul este de fapt un invertor, care furnizeaza curent alternativ prin transformarea tensiunii continue generata de baterii. El se poate dovedi foarte util pentru echipamentele IT pe care le protejeaza de caderile de tensiune.
UPS-urile sunt indispensabile in functionarea serverelor, routerelor si altor echipamente si altor echipamente IT de maxima importanta.
Puterea UPS-ului este o caracteristica importanta, care ne indica ce putere totala pot sa aiba echipamentele care se alimenteaza prin UPS, pentru lucrul in parametri normali. In general UPS-urile au puteri de 600 VA, 1000 VA, 1200 VA sau 1500 VA. Exista insa si UPS-uri care pot ajunge la 50 kVA, unde VA=voltamper, o unitate de masura a puterii asemanatoare Watt-ului.
Daca un UPS de 600 VA poate alimenta numai un calculator, un UPS de 50 kVA, poate alimenta un etaj intreg dintr-o cladire de birouri.
Alta caracteristica importanta a unui UPS este timpul de functionare in urma caderii tensiunii de la retea. El poate varia intre 10 minute si 90 de minute.
Inarmati cu aceste informatii, va recomandam sa cumparati un UPS si sa alimentati calculatoarele mai importante din firma prin el, mai ales daca aveti in zona caderi frecvente de tensiune. Astfel veti evita multe neplaceri in cazul unor pene de curent, de la intreruperea activitatii pana la defectarea echipamentelor.
Am lasat la urma criteriul de selectie care mi se pare cel mai important, si anume daca UPS-ul este de tip online sau offline. UPS-urile online filtreaza permanent tensiunea de alimentare a echipamentelor si previn practic orice fel de cadere chiar de scurta durata a tensinunii. De asemenea, corecteaza si fluctuatiile de tensiune, astfel incat la consumator tensiunea va avea o valoare constanta.
Un UPS offline este mai ieftin, dar nu filtreaza tensiunea de la retea si foloseste un releu pentru comutara pe acumulatori, atunci cand cade tensiunea.
Recomandarea noastra este sa folositi UPS-uri online, de puteri medii de peste 1000 VA si cu timpi de functionare fara curent de peste 20 min., pentru alimentarea echipamentelor IT sensibile din organizatia dvs. Asa veti evita venirea la noi in service cu calculatorul sau imprimanta dvs.!
Mai multe articole puteti gasi aici.
Eurodata Serv SRL, str. Maior Coravu 27, Bucuresti, sector 2 - 021972
021-250.4797, 0749.103.402 | office@eurodata.com.ro.ro
Termeni si conditii | Confidentialitate
Copyright © 2024 eurodata.com.ro. Toate drepturile rezervate.